tirsdag den 28. januar 2014

Ottobre


Kender i det? Nogle gange er det virkelig svært at finde lige nøjagtig det mønster på den model man godt kunne tænke sig?

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg i lang tid har abonneret på Ingelise (hed det for længe siden), og alt om håndarbejde i gamle dage, og efter det hele er slået sammen og de er delt i sy og strik, så abonnerer jeg på dem begge. Men nogle gange synes jeg virkelig det er "mormor" stilen, som er helt gennemført, størrelserne hænger ude i skoven, eller også er pasformen helt elendig. Flere gange har jeg været lige ved at opsige abonnementet, og så er der kommet et guldkorn, og jeg er fortsat.

For nogle år siden vovede jeg mig ud i Burda - jeg havde den ide, at Burda kun var for de virkelig øvede og det krævede stor erfaring at give sig i kast med deres mønstre. Men det passer ikke :-) og her er pasformen en helt anden, og der er sammenhæng mellem størrelserne fra gang til gang.

Men en veninde har introduceret mig for Ottobre. Især efter jeg har fået Karen synes jeg det har været svært at finde gode mønster på lækkert tøj som bare sidder godt, og der er masser af plads til bevægelse. Det er der helt bestemt i Ottobres magasiner. Og som bonus (for mig i hvert tilfælde), så laver de et dameblad også, med modeller til kvinder i str. 36-52 - og der er pasformen altså også helt i top.

Og nej, jeg har stadig ikke opsagt abonnementet på nogle af de andre blade, for sæt nu der kommer guldkorn i det næste...

9 kommentarer:

 1. Ottobre er et must hvis man elsker at sy, de har nogle skønne børnemodeller og ikke mindst til kvinder med former.
  Det er det eneste blad jeg abbo. på, for kan kun give dig ret de danske blade mangler noget spændende. Køber nogle gange Kreativ Strik, men som regel bliver jeg skuffet over den ene model jeg købte bladet for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender så absolut godt den der skuffende følelse, men på den anden side, så er der altså også af og til et par guldkorn imellem.
   Og Ottobre - ja jeg er ked af, at der skulle gå så længe inden jeg lærte det at kende :-)

   Slet
 2. Jeg låner nogle gange Alt om håndarbejde på biblioteket og jeg kan sagtens finde nogle finde modeller - alstå ikke i hvert nummer, men engang imellem:-) Jeg synes også at Burda har nogle fine ting, men jeg synes også at deres mønster-ark er mere besværlige at gennemskue ift. Alt om håndarbejde.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Burda har også krævet mod fra min side, det skal ikke være nogen hemmelighed. Og en medkursist viste mig et trick til deres mønster-ark når der skal tegnes af - men det kræver viskelæder, forsigtighed og tålmodighed efter brug (noget med at sætte krydser med blyant rundt på mønsteret)

   Slet
 3. Hmm, måske jeg skulle prøve Ottobre's mønstre til voksne. Jeg har også været igennem abonnement på diverse blade, hvilket betød dyre mønstre/strikkeopskrifter (Da kun få modeller er brugt) så nu køber jeg et mønster når jeg skal bruge et( tror det er billigere i længden). Men det er nu hyggeligt med et lækkert blad en gang imellem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lækre blade er altid godt, og dem der kan bruges noget fra er helt i top. Synes du skal prøve at kigge, tror de kan lånes på biblioteket. Glæder mig til at høre om jeg er den eneste med hænderne i vejret :-)

   Slet
 4. Har lige lånt ottobre i stor str. i bogbussen.... Og de ser altså fine ud de mønstre....

  SvarSlet
  Svar
  1. De fleste modeller går fra 36-52, så der er masser af muligheder, og alt for lidt tid ;-)

   Slet