mandag den 17. februar 2014

Rapunzel


Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at Tumlingen har udviklet sig til en vaskeægte prinsesse i løbet af det sidste år, og med fastelavn lige på trapperne, så er der jo ingen vej udenom.

Planen og ønsket var Askepot, men jeg kunne ikke finde noget lyseblåt stof i en kvalitet, som jeg synes var okay til en udklædningsdragt, som jeg ved hun kommer til at løbe rundt i indtil den er slidt op - og på hylden i butikken lå i stedet den flotte lilla, og jeg tænkte straks Rapunzel i stedet. Den var hun heldigvis med på med det samme.

Stoffet nåede at ligge i posen i nøjagtig en halv time inden hun tog det ud og i vaskemaskinen med det, for den kjole skulle da laves :-) lidt sjovt.

Jeg fik trukket tiden til i lørdags, og så gik den heller ikke længere - og rent faktisk så tog kjolen form i løbet af processen, tingene udviklede sig undervejs.

Nu er min største opgave så at forsøge at holde prinsessen ude af kjolen indtil der skal holdes fastelavn i børnehaven, derefter tror jeg hun kommer til at bo i den.

Faktaboks
Mønster: Ottobre 6/2013 - da jeg så mønsteret vidste jeg, at det lige skulle være den som lagde bund til prinsesse-kjolen
Stof: Velour fra Boesen Sy og Stof i Silkeborg (og ja, jeg måtte gerne købe ind til fastelavnsudstyr, havde ikke noget på lager, som kunne bruges)
Bemærkninger: har sat tyl foran på forstykket og lilla/guld kantbånd ved alle oplægningskanter og ned langs forstykket for at gøre det mere prinsesseagtigt.
Ændringer: ingen i forhold til mønsteret, havde et tyl-skørt i tankerne, men det så ikke specielt godt ud da det kom på - så det leger hun i stedet ballet-danserinde med, håber det kan holde hende beskæftiget i et stykke tid ;-)

Fik forresten klippet en hel del fra lageret søndag, så nu ligger følgende klar til symaskinen:
 • nederdel til prinsessen
 • raglan t-shirt til prinsessen
 • hætte-trøje til prinsessen
 • sommertunika til mig
 • tunika med kreative ærmer, også til mig ;-)

6 kommentarer:

 1. Fedt at du bare lige har lavet en rapunzel kjole- og så endde i en kvalitet som kan tåle at blive brugt jeg synes det der købe prinsessetøj er for slattent- selv om det er rigeligt dyrt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lurede på den prinsessekjole vi kiggede på - 699,95, det var voldsomt dyrt syntes jeg, og så var jeg usikker på, hvor længe den ville holde.
   Den vi købte sidste år var i rent uhyggeligt at have på-stof, og jeg har forsøgt at reparere den så mange gange, så målet for i år, var at det skal kunne holde til brug :-)

   Slet
 2. Super fin kjole - en prinsesse værdig :-) Tror bestemt den bliver rar at bo i :-) Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sanne, hun kan næsten heller ikke vente :-)

   Slet
 3. Hvor er den fin Ketty. Og sikke effektiv du er på syfronten pt. (og fortsat på garnfronten er jeg overbevist om).

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forsøger at være effektiv, og som altid jo helst på alle fronter. Det er dog mest syting som bliver vist frem i denne uge :-)

   Slet