mandag den 8. april 2013

Silketunika

Her i weekenden har jeg fået lavet noget, som jeg af nervøsitet har udskudt i et par år.

En kollega var så sød at tage noget silke med hjem til mig fra Kina, da hun var derude på forretningsrejse. Jeg har hele tiden vidst, at der skulle laves en bluse / skjorte / tunika eller en anden overdel ud af det, men lige hvordan - det har jeg ikke helt været klar over.

Samtidig har jeg været enorm nervøs for at sy i det fine stof, bange for at ødelægge det, bange for at det ville være så levende at jeg ikke kunne styre det.

Det sidste halve år har stoffet ligget fremme, jeg har lurepasset, gramset og planlagt.

I lørdags fik jeg tegnet mønster af og klippet og i går fik jeg den syet sammen... og det gik da som smurt.

I dag har jeg den på, og kan kun fortryde lidt, at jeg har været så længe om at tage mig sammen.Endnu en gang skal jeg beklage, at jeg er "gået i sort" og det er svært at se detaljerne.

Tunikaen er med raglan og oversize i stor stil. Halsudskæringen har jeg valgt at sætte elastik på. Jeg kan ikke huske det korrekte ord for elastikken, men smart er det at man kan få elastik, som er så pæn, at man ikke behøver skjule det i en løbegang.

Faktaboks
Mønster: Tunika i A-facon fra Alt om Håndarbejde 02/2013
Stof: lækker silke indkøbt i Kina
Bemærkninger: selv om jeg godt vidste, at størrelserne fra Alt om Håndarbejde er store, så måtte jeg alligevel sy tunikaen omkring 10 cm ind på kroppen, da jeg ellers bare manglede teltbarduner for at have bopælen sikret til sommerferien ;-)

Silketunikaen skal håndvaskes, men jeg tror nu alligevel jeg kommer til at bruge den meget.

4 kommentarer:

 1. Hvor er den fin. Glæder mig til at se den i levende live ; ) men behagelig ser den ud i hvert fald. Rigtig god mandag til dig og dine. Kh. Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er super behagelig, og skulle efter sigende sidde ok ;-)

   Slet
 2. Smuk smuk. Ja silke er slet ikke så besværligt at arbejde med ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak - ja, heldigvis, men nervøs det var jeg da

   Slet