tirsdag den 4. december 2012

Skjorte

I oktober var jeg på sykursus en hel weekend, og det var intet mindre end fantastisk, og jeg glæder mig allerede til jeg skal afsted igen til marts.

Jeg havde fået at vide, at det var godt at planlægge noget som jeg skulle lære noget af, og samtidig medbringe noget, som jeg kunne få evt. ventetid til at gå med.

I mine yngre dage (det lyder altså efterhånden som om jeg er ved at være gammel) syede jeg rigtig meget. I en årrække syede jeg faktisk alt mit tøj selv (på nær undertøj), senere gik det over til, at jeg kun syede når jeg skulle i byen, og de sidste 5 år har det været meget begrænset, hvad jeg har fået lavet ud over småreparationer. Så jeg følte mig lidt rusten i håndværket.

Men Dorit, vores underviser, var intet mindre end fantastisk, og jeg har ikke glemt det hele - heldigvis.

Mit projekt til weekenden var en skjorte - jeg skulle have genopfrisket, hvordan man syr krave og manchetter på igen, så det bliver pænt vel at mærke.

Så her hænger den, med Kajs ben stikkende ud for neden ;-)

Blev enig med mig selv om, at det måske kunne se godt ud med en kontrastfarve til indersiden af kraven, og til undersiden på knapbelægningen, så sådan blev det.

Nu mangler skjorten sådan set bare, at jeg får taget mig sammen, og får syet de 12 knapper i - ved ikke helt hvorfor det kan tage så lang tid at tage sig sammen til.

Grunden til i først ser skjorten nu, er at jeg først lige har fået syet knaphuller og lagt skjorten op. Til trods for, at vi havde en hel weekend til rådighed til at sy, så nåede jeg ikke de sidste par ting.

Faktaboks
Design: Snitmønster fra Ottobre efterår 2012
Stof: fundet hos Boesen Sy og Stof i Silkeborg
Knapper: fundet hos City Stoffer i Århus, sammen med kontraststoffet
Bemærkninger: den passer som fod i hose, men jeg er lidt i tvivl om, hvor vidt jeg får den brugt ret meget.

7 kommentarer:

 1. Hvor er det flot med kontrastfarven indvendig- 12 knapper- der er en hveranden dag indtil jul.... :-/ og så synes jeg din sykarriere lyder ret velkendt... har siddet mangen fredag aften og syet på kollegiet- til julefrokost tøjet eller lignende...

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, en knap hveranden dag... det er jo bare at trække pinen voldsomt ud ;-)

   Så kender du også det med at klippe sidste tråd lige 2 min. før du er på vej ud af døren?

   Slet
  2. Hæ Hæ..... man kan jo sy knapperne i i bilen på vej til fest...

   Slet
 2. Sikke et flot resultat. Er vild med kontrastfarve-detaljen. De 12 knapper går hurtigt - altså når først du kommer i gang ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mangler stadig at tage mig sammen, måske jeg i stedet skulle undersøge om min symaskine ikke kan gøre det for mig - det må da være sjovere ;-)

   Slet
 3. Glæder mig til at se den på. Har jo i grunden også et 'lille' hængeparti..... Dejligt at du er tæt på at være færdig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, glæder mig til at se din jakke, når den er helt færdig :-)

   Slet