torsdag den 3. december 2015

Julen nærmer sig


Det er lige om lidt 14 dage siden, der var julefrokost på arbejde. Som altid dukker spørgsmålet om påklædning op, og panikken indfinder sig. En skøn kær kollega havde selv været igang med symaskinen, og havde frembragt ikke bare en, men hele to valgmuligheder til den aften. Jeg var sådan lidt "jamen jeg har jo ikke tid"-agtig, og alligevel blev jeg voldsomt fristet af hendes to færdige kjoler.

Jeg var igennem lageret, og fandt ikke rigtig noget brugbart. Jeg har tænkt vinter, så har købt varmt ind, og der er varmt på et dansegulv i forvejen, så det var ikke lige... og jeg har længe truet med, at jeg ikke skal have købt mere stof inden jeg har brugt det, som ligger på lager allerede.

Men gælder det også, hvis man bruger af kollegaens lager? Om ikke andet, så er vi blevet enige om, at vi bytter et stykke stof - så lige nu har hun et til gode :-)

Sort let jersey kom med hjem og en helt enkel sort kjole blev frembragt, efterfølgende blev der hæklet en blomst og sat på, og efter billedet blev taget, fik jeg syet en rød hjerteknap på også. Det blev faktisk så godt, at det får lov at blive siddende.

Jeg havde nemlig proklameret, at jeg ikke kommer til at bruge en kjole med en stor rød hæklet blomst på, men det gør jeg. Lysten til at tage den på igen, er nemlig rigtig stor.


Julen har også indfundet sig i vores locale Brugs, og her inviteres børnene til at hænge en julesok op, som der måske kommer godter i om søndagen.

Karen har fået en rigtig fin julesok af hendes storesøster, men den var hun så glad for, så den skulle ikke ned i Brugsen og hænge. I stedet fik jeg syet en lynhurtig julesok, som nu hænger nede sammen med alle de andre sokker. Det ser super festligt ud - og en smule uoverskueligt.

Når jeg nu sidder og kigger på den, så synes jeg faktisk ikke, at hjertet sidder særlig godt placeret... men det er for sent lige nu...

Faktaboks kjole
Mønster: det sædvanlige Ottobre mønster, denne gang med ekstra vidde forneden
Stof: øko jersey
Hæklet blomst: rød bomuld, og DIY til blomsten er fundet hos Filihunkatten
Bemærkninger: jeg har flere af de lette jersey kjoler på listen over ting der skal syes (tid ønskes)

Faktaboks julesok
Mønster: frit tegnet a la den anden julesok i huset
Stof: julestof og guldstof fra Hannes Patchwork
Bemærkninger: det gik meget stærkt - kan jeg bruge den undskyldning?

6 kommentarer:

 1. Sikke en skøn idé at bytte fra stoflageret! :o) og sød blomst. Havde jo gerne set dig i kjolen, men måske jeg får lov til det en anden dag.
  Klart tumlingen skal have en sok i Brugsen. Jeg synes den er meget vellykket! :o)

  SvarSlet
 2. Ved såmænd ikke om kjolen er noget specielt. Ifølge gemalen ligner den alt det andet (et kvalitetsstempel har jeg tolket mig frem til). Men du må gerne se den :-)
  Og tak for de søde ord om julesokken :-)

  SvarSlet
 3. Det er en flot julestjerneblomst du har lavet til kjolen -- den kommer til sin ret :-)

  SvarSlet
 4. det er da superfint med en rød blomst- og et rødt pift er da flot- også selv om man ikke lige synes man har lyst til at larme med sit tøj :-) af og til sidder jeg og tænker over hvordan de der kvinder med flot rød læbestift, lækker kjole eller seje støvler egentlig gør- for synes nemt det ender i "leverpostej" :-) så måske det bare skal være enkelt med en hæklet blomst.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg slog stort brød op, og havde mine lange røde støvler på også ;-)
   Men resten af julen bliver det nok bare sort tilbehør, og kun den røde blomst, som bliver farvepiftet :-)

   Slet