onsdag den 30. oktober 2013

Cape

Jeg har stadig flere ting fra turen til Fanø Strikkefestival, som jeg ikke har vist eller fortalt om, og denne her er udspringer af en af tingene.

Bilen, som vi havde med til Fanø var stoppet med bøger, bøger som skulle tjene til inspiration, lige præcis til hvad var der ingen snak om.

Men i en af bøgerne dukker det her mønster op på en trøje, strikket på meget store pinde - det var der noget over. Så vi sad længe og forsøgte at lure teknikken i det, og det blev møjsommeligt tegnet ned på ternet papir (ikke af mig), men en lille strikkeprøve blev lavet på pind 3 og i noget spinni (tror jeg nok), og vi kunne se, at det var ramt rigtigt.

Og siden har mønsteret så spøgt i hovedet, og jeg behøvede faktisk slet ikke arket med snoningerne angivet på, for det er faktisk temmelig simplet når du først kommer igang.

At det så er temmelig mislykket i forhold til, hvad jeg havde i tankerne da jeg gik igang, det er så noget helt andet. Ideen var nemlig en poncho til mig selv, til at have på i bilen på de lange køreture til og fra arbejde, men katten er rendt med målet (eller et helt kuld killinger må være stukket af), i hvert tilfælde er den perfekt til en person i str small - hvilket jeg helt bestemt ikke er.


Det, der skal ske med den nu - det er indkøb af en lækker monteringspude, og så ryger den i symaskinen og bliver til den lækreste sofapude i stedet.

Faktaboks
Mønster: inspiration fra Fanø - resten eget påfund
Garn: uld/silke i lakrids fra www.garnudsalg.dk - alpaca 1 i sort fra www.lundagers.com
Bemærkninger: kombinationen af de to garner er simpelthen for lækker, så der er købt mere alpaca 1, jeg har stadig en hel del på den cone fra garnudsalg, så jeg må bare igang igen, men denne gang tror jeg, at jeg følger en opskrift.

Jeg er ikke færdig med det snoningsmønster her, jeg er ganske enkelt småforelsket i det, så jeg er allerede begyndt at tænke i andre baner... men det skal være noget uden ind- og udtagninger, da mønsteret går op i temmelig mange masker, og det er ikke så nemt at regne med.

Skulle du sidde der bag skærmen med en kanon ide, så tøv ikke med at give dig til kende ;-)

4 kommentarer:

 1. Sikke en god idé Ketty! : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, selv blind høne kan finde et korn ;-)

   Slet
 2. Hvor er det et vildt flot mønster... jeg glæder mig til at se hvad du finder på...
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker og tænker, og tal og mønster kører i hovedet

   Slet