fredag den 8. juni 2012

Traktorblues

I tirsdags var det som bekendt Grundlovsdag. Hvad mange ikke er klar over er, at Grundlovsdag samtidig er udnævnt til at være National Historisk Køretøjsdag. Formålet er, at alle veterankøretøjer (historiske køretøjer) skal en tur på gaden og vise flaget. Vi skal i samlet flok vise overfor vores regering, at der er en grund til at vi ønsker de skal tage hensyn, og lave mulighed i lovgivningen, så vi stadig kan få lov at bevare og køre ture i vores gamle klenodier.

Vi valgte at køre en tur til Wedelslund ved Galten i år. Det ligger ikke så langt fra os, så vi tog min fars folkevogn med på tur, og læssede lastbilen til med den gamle Porsche Allgaier samt en stationær motor (strømgenerator).

Allgaier'en fik lov til at prøve noget helt nyt denne dag :-) der var musikere, som var klar på en gang traktorblues - hvilket vil sige, at de satte en mikrofon helt ind på motorblokken af traktoren, så man i højtaleren kunne høre den rene motorklang. Herefter satte de alle deres andre instrumenter igang, keyboard, guitar, vaskebrædt, samt en masse andre spændende ting - og så blev der spillet blues, med rødderne tilbage fra dengang oldefar var ung og traktoren først lige havde set dagens lys. Det var fedt.

4 kommentarer:

 1. Åh hvor morsomt med traktor blues! Det lyder til at i havde en god dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøn skøn dag - glæder mig allerede til næste år

   Slet
 2. jamen den er da den helt rigtige slags musik til traktorer.. blues kommer jo vist ude fra landet af- (tror jeg da nok iflg min indhentede viden på amerikanske film !!!) og det passer da super sammen- sidder lige og mindes et sommerferie højskoleophold på Langeland hvor vi om søndagen var ude på en gård i vandkantsdanmark og se nogle malerier- og her sad en mand og jammede blues- det var sommervejr- og jeg var hensat til sydstaterne- næsten....

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ene musiker sagde også, at han havde tjekket op på det hele og været tilbage i tidernes morgen for at lytte til musik og lade sig inspirere.

   Selv om det ikke er helt min musikgenre, så blev jeg lige som dig grebet og ville bare gerne høre mere...

   Slet