torsdag den 6. august 2015

Cardigan med smock

I april strikkede jeg Strikkebogens Karoline cardigan til Karen, og blev undervejs fuldstændig forelsket i det lækre bløde lamauld.
 
Til trods for, at jeg forventede Karen ville vride sig i trøjen og erklære, at den klør, så smutter hun glad og ofte i den. Lækkert at se, hun er så glad for den.
 
Men en veninde og jeg havde snakket meget om, at den nu også kunne være lækker i en voksen udgave, og rygterne ville vide, at den ikke kom fra Strikkebogen, da den ville ligne en anden smock-cardigan for meget... øv tænkte vi, for det var netop den fine smock på pige-cardiganen vi var faldet for, og som vi også gerne ville have.
 
Jeg tænkte længe om jeg bare skulle strikke den anden udgave, og fandt også en udgave fra USA med en rigtig fin smock... og så alligevel... Nej - jeg ville have Strikkebogens udgave.
 
Så igang med en lidt større strikkeprøve, ændring af smock'en, så den kunne passe til voksenskuldre, og så ellers igang med at regne.
 
 

Anden weekend i maj gik jeg igang, fik strikket smock-stykket og fik lavet en masse udtagninger på vej ned til deling til krop og ærmer. Og kunne måske godt fornemme, at mine beregninger ikke var super omkring delingen, og antal masker bagefter - den blev i hvert tilfælde for stor. Så med hjælp fra en anden veninde fik jeg styr på hvor meget jeg skulle "undvære" og der blev strikket næsten 4 nøgler tilbage.


Målet har hele tiden været, at den skulle være færdig til Fanø (Strikkefestival i September), men jeg har været rigtig dygtig og haft gang i mange projekter ad gangen - og så sker der ikke så tydelige fremskridt. Så i ferien blev jeg enig med mig selv om, at der skulle laves én ting færdig ad gangen.

Trøjen her blev nummer 2 færdige ferie-ting. Den passer perfekt. Jeg elsker den. Kommer til at bo i den hele vinteren.

Faktaboks
Opskrift: ingen - men stor inspiration hentet fra Strikkebogen
Garn: Lamauld fra Strikkebogen - købt hos Lundagers helt specifikt til formålet
Pinde: nye yndlings KnitPro træpinde nr. 5
Knapper: specielt udvalgt hos Boesen Sy&Stof i Silkeborg
Bemærkninger: Jeg er så vild med den trøje, tror jeg skal have skrevet nogle maskeantal ned, for modellen kan godt bruges som basismønster til flere trøjer til mig selv
Og når nu Karen har erklæret, at jeg burger str. hævet bagdel, så må jeg hellere sørge for at mit strik også passer til str. hævet bagdel ;-)

4 kommentarer:

 1. den er flot- og du er superdygtig- og hende Karen er da lidt fræk ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Ellen - og ja, Karen er fræk... :-)

   Slet
 2. Wow Ketty. Hvor er den flot. Og om jeg fatter hvordan du regner den ud ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liv <3
   Noget med en strikkeprøve, strikkefasthed (og holde den), og så ellers "simpel" matematik ;-)

   Slet