fredag den 15. august 2014

Genbrug - duge

I sidste uge viste Liv sine loppeduge frem og jeg lovede at vise nogle af mine gamle genbrugsduge frem også.

Jeg lovede ikke, at de var kønne (især ikke den ene af dem), så nu er i advaret :-)Den første her kommer fra min Faster. Vi har her i sommerferien fået tømt hendes hus helt, efter hun er flyttet i ældrebolig. Når man flytter fra 240 m2, hvor man har boet i 50 år, så er der en hel del der skal tages stilling til, når man fremover har 65 m2 at gøre godt med. Det har været en svær proces for hende, og mange af hendes ting og møbler er blevet fordelt rundt i familien i stedet for at blive smidt ud. Det er til gavn for både hende og for os andre.

Dugen er en hun har fået foræret for mange år siden af en ældre dame, som selv havde lavet den. Potteplanten er strategisk godt placeret, da jeg opdagede et stort hul lige der - så jeg skal igang med at reparere for jeg synes dugen passer fantastisk til vores lille runde havebord.


Den næste dug er en rædsel, det er der vist ikke ret meget tvivl om, men den hænger stabilt ved hjemme hos os.

Dugen blev fundet i en omgang oprydning hjemme hos mine forældre for en del år siden, min søster kom temmelig hovedrystende ud fra gemmerne med dugen og spurgte min mor "hvorfor i alverden har du gemt den?". Det kunne min mor ikke helt svare på, men jeg mente helt bestemt, at den ikke skulle smides ud, den skulle med på camping.

Så i de sidste 4 år har den ligget fast i campingvognen og været en del af "udstillingen" når vi har haft vores Sprite 400 fra 1968 spændt efter bilen.

Den er nok blevet lidt af et kendetegn, for vi er mere end en gang blevet genkendt på dugen...

Måske skal jeg for en god ordens skyld nævne, at det er min fars faster, som har lavet den på sin strikkemaskine for mange mange år siden. Hun strikkede en del og havde mange gode ideer, men farverne hører en anden tid til. Dugen er hæklet sammen.
Dette er en del af Carla og Krudtuglens genbrugstema.

5 kommentarer:

 1. Jeg synes da klart at begge duge er skønne. Og selvfølgelig vækker den sidste opsigt ♥ og sjov er den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror faktisk den ender med at blive slidt op :-)))))

   Slet
 2. Hvor er den skøn, og at strikke en hel dug er da vildt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun har strikket den i kiler på strikkemaskinen og hæklet den sammen, hun strikkede alt på den...
   Men det kunne være lidt sjovt at prøve at strikke en dug i hånden (den dag, hvor der ikke er andre projekter der lokker) ;-)

   Slet