mandag den 24. februar 2014

Vintergækker

Jeg er ked af at sige det, men den her uge kommer til at stå i havens tegn :-)

I går var jeg en tur rundt i "vores 3 haver", og med det mener jeg vores egen, mine svigerforældres kommende have og mandens bedstemors have. Der er ikke rigtig noget dit og mit over det, selvfølgelig spørger jeg pænt inden jeg klipper eller graver (men har ikke fået nej endnu)...

Oprindelig var jeg på jagt efter nogle pæne fastelavnsris-grene. Prinsessen skal lave fastelavnsris i børnehaven i denne uge, så de skulle gerne selv have grene med, og min tanke var nogle røde grene - de lugter da lidt af prinsesse...

Og se lige, hvad der gemte sig inde under busken jeg skulle klippe lidt i


 Masser af vintergækker, det så helt skovbundsagtigt ud :-)


Ovre ved vandpumpen, stod der også en flok vintergækker sammen med skovjordbærrene, og dem var jeg altså nødt til at kigge lidt nærmere på - jeg synes de så lidt "tykke" ud (kan man sige det om en blomst?)


Se lige... min svigerfar er sød og agere blomsterholder. De er da vildt flotte.

Min svigermor og jeg snakkede lidt om, hvordan vi evt kan få dem til at brede sig. Nogen der ved det?

Og så kom jeg jo i tanke om, at Claus Dalby har lavet en bog om vintergækker, måske jeg skulle se om jeg kunne få fat i den, og så se, hvor mange forskellige vintergækker vi kan få samlet i vores haver :-)

Rigtig god mandag til jer

9 kommentarer:

 1. Århhhh,sådan nogle stod også i mit barndomshjem,de er så smukke

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må have boet så langt ude på landet, at vi kun havde de almindelige... men jeg er helt solgt til dem :-)

   Slet
 2. Årh hvor en smuk vintergæk. Synes det er så skønt at vintergækkerne myldrer frem i disse dage. Det varsler forår gør det ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det varsler i den grad forår :-) små ensomme krokus har også fundet vej op igennem vores græsplæne, nogle af stauderne begynder at røre på sig, og jeg har set den spæde opstart hos rabarberne også, så nu må det være lige om hjørnet det forår :-)))))))))))))

   Slet