torsdag den 12. april 2012

Pil og brød


Hjemme hos os er et nyt brød blevet yndlings... nemlig AMOs grydebrød. For ikke så længe siden blev jeg fristet af noget nyt mel, en gratis dejskraber samt et lille opskriftshæfte fra melhylden der hvor jeg normalt handler.



Og hvor er det nemt, en knivspids gær, 5 dl koldt vand, 1 spsk salt og 600 g mel. Hæve 12 timer, flyttes over i en gryde (jeg bruger Tupperwares stegeso), efterhæve i 2 timer. Herefter bages det i 30 min med låg og 20 min uden låg ved ca 200 grader (eller lidt derover).



Og så får man sådan et brød :-)
Jeg ved ikke helt, hvorfor baggrunden er så blå, måske fordi der var ved at blive mørkt udenfor???

Min veninde og hendes mand er kanon dygtige til pileflet, og vi har været så heldige at få disse træer i før-bryllupsgave.
Efter træerne blev plantet er beddet blevet gjort lidt pænere, om lidt kommer der dækbark på. Nyt billede følger når de er sprunget ud og står og pynter i sommeren.

5 kommentarer:

  1. Det er bare så nogle fine piletræer! Glæder mig til at følge udviklingen.
    Og tak for opskriften på grydebrød. Det må prøves snart.
    God weekend.
    Kh. Liv

    SvarSlet
  2. Brødet er ganske enkelt helt fantastisk - har et over og hæve lige nu, som skal være brød i de hjemmelavede burger vi planlægger at mæske os i til aften.

    Jeg er også bare så glad for de piletræer, er helt sikker på det bliver vildt flot :-)

    Skøn weekend til jer også

    SvarSlet